Snelle Butter Chicken

Snelle Butter Chicken

Heb je zin in een verrukkelijke, kruidige maaltijd die je smaakpapillen meevoert op een heerlijke reis door de Indiase keuken, maar heb je weinig tijd? Deze Snelle Butter Chicken is precies wat je zoekt.

Stel je voor: malse stukjes kip, omhuld door een zijdezachte, romige saus vol rijke kruiden zoals garam masala, komijn, kurkuma en een vleugje chilipoeder voor dat perfecte beetje pit.

De combinatie van de zoete, diepe smaak van tomatenpuree met de zachte kokosmelk geeft het gerecht die onweerstaanbare balans tussen comfort en verfijning. Het beste van alles? Je kunt dit gerecht in minder dan een halfuur op tafel zetten, waardoor het ideaal is voor drukke doordeweekse avonden of wanneer je simpelweg wilt genieten van iets waanzinnig lekkers zonder uren in de keuken te staan.

Of je nu al fan bent van Indiase gerechten of iets nieuws wilt proberen, dit snelle Butter Chicken recept is een gegarandeerde winnaar.

  • 3 personen
  • 30 minuten

Ingredienten voor snelle butter chicken

  • 500g kippendijen
  • basmatirijst

Voor de marinade

  • 1/2 citroen, geperst
  • 2 tsp komijn, gemalen
  • 2 tsp paprikapoeder
  • 1/2 tsp chilipoeder
  • 200 gr yoghurt

Voor de curry

  • 2 tbsp zonnebloemolie
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, crushed
  • 1 blokje (duimgrootte) geraspte gember
  • 1 tsp garam masala
  • 2 tsp gemaken fenugreek
  • 3 tsp suiker
  • 3 tbsp tomatenpuree
  • 300ml kippenboullion
  • 50g gerooster amandelen, gecrushed

Optioneel

  • naan (optioneel)
  • verse koriander
  • limoenschijfjes

Bereiding

  1. Meng in een middelgrote kom alle ingrediënten voor de marinade met wat kruiden. Snij de kip in hapklare stukken en meng met de marinade. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Verhit de olie in een grote, zware pan. Voeg de ui, knoflook, groene peper, gember en wat kruiden toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de kruiden toe met de tomatenpuree, kook nog 2 minuten tot het geurig is, voeg dan de bouillon en de gemarineerde kip toe. Laat 15 minuten koken en voeg dan de overgebleven marinade in de kom toe. Laat 5 minuten sudderen en bestrooi met de geroosterde amandelen. Serveer eventueel met rijst, naanbrood, chutney, koriander en partjes limoen.

Perfecte vervangers

Gegrilde groente met kipfilet
Kip met voorjaarsgroenten
Bord met medicinale kippensoep
Coq au vin blanc