Runderstoofpotje met appelstroop

Runderstoofpotje met appelstroop

Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is er niets zo fijn als een stoofpotje dat langzaam staat te pruttelen op het fornuis. Dit runderstoofpotje met appelstroop brengt het beste van zoet en hartig samen in één heerlijk gerecht.

De appelstroop geeft het stoofvlees een subtiele zoete twist, terwijl de rijke bouillon en aromatische kruiden zorgen voor die klassieke stoofsmaak waar iedereen van houdt. Perfect voor een gezellig etentje of gewoon om jezelf te verwennen op een gure dag!

  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten voor runderstoofpotje met appelstroop

  • 600 gram rib-runderlappen
  • 3 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepel Franse mosterd
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 250 ml rundvleesbouillon
  • 300 gram winterpeen
  • 250 gram verse sperziebonen

Bereiding

  1. Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
  2. Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
  3. Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
  4. Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.
  5. Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Perfecte vervangers

Snelle Butter Chicken
Gegrilde groente met kipfilet
Kip met voorjaarsgroenten
Bord met medicinale kippensoep