Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten

Welkom op onze culinaire reis naar Marokko. Vandaag delen we een heerlijk recept dat je meeneemt naar de exotische smaken en geuren van de Marokkaanse keuken: couscous met zeven groenten.

Dit gerecht met lamsvlees, gehakt en groenten is niet alleen een kleurrijke traktatie voor het oog, maar ook een voedzame maaltijd vol met verse ingrediënten en kruiden die je smaakpapillen zullen prikkelen.

Wil je liever een vega versie? Laat dan het vlees simpel weg. Het zal niets afdoen aan dit heerlijke recept, perfect voor een gezellige familiediner of een speciale gelegenheid. Met zijn rijke mix van groenten en subtiele specerijen, biedt dit gerecht een perfecte balans tussen hartigheid en zoetheid. Laten we aan de slag gaan.

  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten voor couscous met zeven groenten

  • 100 g boter
  • 500 g lamsvlees in stukken
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 1 envelopje saffraan
  • 500 g winterpenen, geschild
  • 500 g pompoen, geschild
  • 500 g aardappels, geschild
  • 3 tomaten
  • 200 g kikkererwten (blik, 270 g uitgelekt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 g rundergehakt
  • 500 g courgettes
  • 200 g rozijnen
  • 500 g couscous

Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote braadpan tot hij bruin kleurt. Doe het lamsvlees erbij, de gemalen uien en de saffraan erin en braad het op middelhoog vuur al omscheppend aan tot het lichtbruin kleurt.
  2. Voeg water toe tot alles 3 cm onder staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de pompoen en de kikkererwten bij het lamsvlees en laat nog 30 minuten koken. Schep de tomaten erbij en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de courgettes in stukken van 5 cm en schep die met het gehakt en de rozijnen bij het lamsvlees en de groenten in de pan en laat 20-30 minuten zachtjes koken. Breng pittig op smaak met zout, peper, en eventueel sambal oelek naar smaak.
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schep de couscous als een bergje in een grote schaal. Schep de helft van de groenten met een schuimspaan uit de pan en schik ze rond de couscous. Klop een eetlepel sambal door de saus en giet deze over de groenten en de couscous. Schenk de rest van het kookvocht over de groenten en de couscous.

Perfecte vervangers

Originele-lasagne
Ragut alla bolognese (bolognesesaus)
Varkensfilet wraps
Witlof met ham en kaas